Turfsteker Survivalrun Westerbork

Het kan weer! Op zondag 22 januari 2023 vindt de 14e Turfsteker Survivalrun van Westerbork plaats. 
De inschrijving opent op 2 oktober 2022.

Kom je van ver?

Denk eens aan overnachten...

Maak er een leuk weekendje Drenthe van en boek één of meer overnachting(en) Landal Vakantiepark Orveltermarke.

Veel gestelde vragen

Kun je onverhoopt niet meedoen? Ben je geblesseerd? Wil je van categorie veranderen? Stuur een mail naar: secretariaat@survivalrunwesterbork.nl.

Nee! We zijn een kleine organisatie, bestaande uit uitsluitend vrijwilligers. Samenloopverzoeken leveren een hoge administratieve druk. Wil je samen lopen? Geef je dan tegelijkertijd op. De kans dat je in dezelfde startgroep komt is dan groter.

Een survivalrun is niet vergelijkbaar met een mud run of een obstacle course. Survivalrun is een officiële sport met een eigen bond. Er is een landelijke competitie en er zijn NK’s. In tegenstelling tot genoemde evenementen moet je bij een survivalrun alle hindernissen verplicht uitvoeren. Doe je ze niet dan tel je niet meer mee in de eindklassering. Tussen de hindernissen ren je. Ben je atletisch en sportief, maar heb je nog nooit een survivalrun gedaan? Begin dan eens met de 5km recreatief. Je krijgt dan een goede indruk van wat survivalrun inhoudt. Hindernissen zijn niet hoog (maximaal 2,5m)  en niet heel technisch. Wil je jezelf uitdagen? Dan is de 9km recreatief misschien iets voor je. De hindernissen zijn een stuk pittiger en vereisen de nodige techniek. Ook zijn ze vaak hoger (tot 4m). Om mee te kunnen doen met de KSR en MSR heb je een wedstrijdlicentie nodig.