Waar moet je zijn?

De start en finish is op het evenemententerrein, naast Sporthal De Börkerkoel. Meld je tenminste een uur voordat je start aan in de sporthal. Hier krijg je je shirt en het armbandje. Na afloop is er de mogelijkheid om te douchen in de kleedkamers van de sporthal. Er zijn ook tobbes met warm water, waar je na de finish nog even gezellig in kunt badderen met andere deelnemers.

Adres

Sporthal De Börkerkoel
Oude Beilerweg 27
9431 BZ Westerbork

Start

Survivalkrant 2023

Lees onze krant!

In deze editie alles over de aankomende Turfsteker Survivalrun Westerbork. Het parcours, de hindernissen, de sponsors en leuke artikelen.

Veel gestelde vragen

Kun je onverhoopt niet meedoen? Ben je geblesseerd? Wil je van categorie veranderen? Stuur een mail naar: secretariaat@survivalrunwesterbork.nl.

Nee! We zijn een kleine organisatie, bestaande uit uitsluitend vrijwilligers. Samenloopverzoeken leveren een hoge administratieve druk. Wil je samen lopen? Geef je dan tegelijkertijd op. De kans dat je in dezelfde startgroep komt is dan groter.

Een survivalrun is niet vergelijkbaar met een mud run of een obstacle course. Survivalrun is een officiële sport met een eigen bond. Er is een landelijke competitie en er zijn NK’s. In tegenstelling tot genoemde evenementen moet je bij een survivalrun alle hindernissen verplicht uitvoeren. Doe je ze niet dan tel je niet meer mee in de eindklassering. Tussen de hindernissen ren je. Ben je atletisch en sportief, maar heb je nog nooit een survivalrun gedaan? Begin dan eens met de 5km recreatief. Je krijgt dan een goede indruk van wat survivalrun inhoudt. Hindernissen zijn niet hoog (maximaal 2,5m)  en niet heel technisch. Wil je jezelf uitdagen? Dan is de 9km recreatief misschien iets voor je. De hindernissen zijn een stuk pittiger en vereisen de nodige techniek. Ook zijn ze vaak hoger (tot 4m). Om mee te kunnen doen met de KSR en MSR heb je een wedstrijdlicentie nodig.

Je kan als koppelloper in je eentje starten als je maatje niet kan. Je moet dan wel bij de start je bandje al inleveren. De voorkeur gaat er naar uit dat je een vervanger zoekt. 

Een survivalrunner draagt een hardloop tight, ondergoed, sokken, trailschoenen, een thermohemd en een t-shirt. Het t-shirt krijg je van de organisatie.